Avego AB

Avego AB etablerade sig i Växjö hösten 2012 

Målsättning för företaget är att etablera försäljning av förpacknings och isolationsmaterial i Europa.

Huvudägare i Avego AB är Jiuding group som är en av Kinas största tillverkare av skumplast gjord av polyeten. Se information om Jiuding group.

En annan målsättning är att starta samarbete med Svenska företag för att marknadsföra Svenska kvalitetsprodukter i Kina. Områden som är speciellt intressanta är Energiteknik, miljöteknik och high tech produkter. 

 

 

Jiuding Group

Jiuding Group är Kinas största skumplast (expanderad polyeten) producent. Jiuding Group grundades 1997 av ägaren George Yu som numera är bosatt i Växjö delar av året. Huvudkontor ligger i Hangzhou, 25 mil sydost om Shanghai. Jiuding Group har ca 2500 anställda och årlig omsättningen är ca 900 miljoner kronor. Största marknader är Kina, Nord Amerika, Europa och sydost Asien.

Jiuding Groups fem affärsområden är:

  • Förpackning och isolationsmaterial
  • Internationell handel
  • Ekologisk odling
  • Forskning och utveckling
  • Miljö projekt 

I Kina har Jiuding Group 10 fabriker spridda över landet. Huvudprodukten är förpackningsmaterial och isolationsmaterial av skumplast (expanderad polyeten). Stora kunder är bla. Haier, Lenovo, Sony, Panasonic, HP och Dell.

År 2008 bildades företaget Zhejiang Zhongwujiuding Incubator Technology Co., Ltd genom en gemensam investering av ca 100 miljoner kronor av Jiuding group och två andra bolag.

Företaget har som uppgift att hjälpa företag med teknisk utveckling och integrera militär teknologi med civil.

Jiuding Group samarbetar även med China Academy of Engineering Physics för att aktivt utveckla det ekologiska jordbruket. Idag producerar Jiuding Group frukt, bär, potatis och bambu. Jiuding Group föder även upp grisar, frigående kycklingar och nötboskap med hjälp av kontrakterade bönder i en naturlig miljö.   

Ett annat bolag i gruppen är Zhejiang Ruiding Environment Co.Ltd som har som huvuduppgift att leta efter avancerad teknik internationellt och nationellt med syfte att förbättra miljön.

Jiuding Group sammarbetar även med National Engineering Research Centre for Municipal Wastewater Treatment.Det senaste färdigställda projektet är en vattenrenings anläggning i Yunan provinsen.